Lån 2.000 kr

Engang imellem kan du opleve at stå i en situation, hvor du akut mangler penge. Det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at du er dårlig til at styre en økonomi eller at du er ved at ramme bunden.

Det kan ganske simpelt være, at du har brug noget, der ikke lige er råd til. I en sådan situation, vil du måske tænke at det kunne være skønt med lidt ekstra på kontoen. Når der ingen penge er, så tænker de fleste at de må undvære det, som de godt kunne tænke sig.

Trin 1 af 3 nemme trin
  • 1Find dit lån
  • 2Send din ansøgning
  • 3Nyd det!
Indtast lånebeløb

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Men der er faktisk muligheder, der gør at du godt kan gøre livet lidt sødere, selvom kontoen er ved at være tom.

Et mindre lån kan gøre en stor forskel

Når du har brug får at låne 2.000 kr., er det selvfølgelig ikke de store fornøjelser, der kan blive råd til. Du kan hverken købe et nyt sommerhus, en ny bil eller en båd for disse penge, men du kan lige holde hovedet oven vande, hvis uheldet har været ude. Hvis du bor på landet og bilen går i stykker, har du et problem. Du har ikke mulighed for at komme på arbejde, hvilket påvirker din økonomiske situation på sigt. Det er bestemt ikke alle, der har sikret en opsparing til sådanne uheld, og her kan et lån på 2.000 kr. være en løsning til den uforudsete mekanikerregning.

Der er selvfølgelig også mange andre uheld, der kan forsage, at du har brug for lidt ekstra på kontoen. Det kan være vandrør der er gået til, en ødelagt cykel, et hul i taget eller mange andre ting. Alt sammen ting, der kan gøre hverdagen lidt svær at overskue. Hvis du ikke lige har sparet op til sådanne uheld, der er nødt til at blive repareret nu og her, kan du altså roligt overveje at tage et kviklån på 2.000 kr.

Små beløb kan også give fornøjelse

Lån penge nu hvis du lige står og mangler dem. Det er vores motto, men du kan for 2.000 kr. ikke komme på tre ugers ferie til USA. Alligevel kan du godt komme ud og rejse. I dag findes der et hav af afbudsrejser, hvor du meget billigt kan komme på ferie. Og hvis den helt rigtige rejse viser sig, og du lige mangler de sidste 2.000 kr., før familien kan komme afsted, kan et lille lånebeløb give stor fornøjelse for jer alle sammen.

Et godt eksempel, hvor en rejse til syden virkelig vil lune, er en kold og våd efterårsperiode herhjemme i Danmark. Der er ikke mange, der synes regn og blæst er sjovt i ret lang tid ad gangen, og i en sådan situation, får du faktisk rigtig meget for 2.000 kr., hvis det er de penge, der gør at familien kan komme til syden og få en hyggelig ferie væk fra Danmarks kulde.

Små lån behøver ikke være farlige

Der er en udbredt opfattelse af, at det er meget farligt at foretage små kviklån, og at man skal holde sig helt væk fra dette. Det betragtes som dumt og uansvarligt, hvis familien hører du har optaget et kviklån. Men der er bare nogle situationer, hvor et lille lån kan gøre en kæmpe forskel. Og så er det da ret smart at tage lånet.

Det er mindst ligeså træls at skulle spørge familie og venner om penge, hvis der skal nyt blandingsbatteri på badeværelset eller telefonen skal have en ny skærm. Og du spørger helt sikkert ikke om lån hos familien, for at du kan komme ud og rejse. Det at kunne få en frihed til at gøre det, du har brug for at gøre, uden at du skal spørge familie og venner om penge, er også en hel del værd, og noget du bør have med i overvejelserne, hvis du gerne vil låne. Og med små hurtige lån som fx 2.000 kr., er det ikke farligt, så længe du betaler tilbage rettidigt.

Masser af muligheder

Mange låneudydere tilbyder lån på 2.000 kr. med kredittid i 30 eller 45 dage, helt uden at du skal betale renter. Så hvis du normalt ligger 2-3.000 kr. til side hver måned til en rejse, og du midt i en måned finder den perfekte afbudsrejse, som du først har råd til måneden efter, så kan det være smart at låne 2.000 kr., og betale tilbage når næste løn går ind. Så får du faktisk de 2.000 kr. kvit og frit, da du hverken betaler renter eller gebyrer.

Du skal dog stadig tænke dig om, inden du låner

Selvom det i mange tilfælde kan være en god ide at låne mindre beløb, så er det stadig ikke helt sikkert at låne penge. For hvad nu hvis uheldet er ude, og du IKKE kan tilbagebetale inden de 30 dages kredittid er gået. Ja så får du kæmpe renter og store gebyrer. Der er derfor altid en overvejelsesproces, du er nødt til at foretage, før du vælger at låne penge. Her kommer en lille guide, du kan bruge inden du låner penge.

Stil dig selv disse spørgsmål inden du låner

Der er helt basalt fire spørgsmål du kan stille dig selv, før du låner penge: Har jeg brug for det, jeg gerne vil låne til? Hvor mange penge har jeg brug for? Hvornår kan jeg betale tilbage? Har jeg så råd til at låne?

#1
Det første spørgsmål, er hvorvidt du egentlig har brug for det, du gerne vil låne til. Det kan lyde fristende at låne 2.000 kr., og fyre dem af på en bytur med vennerne. Men har du virkelig brug for den bytur nu og her, eller er det bedre at spare op. Hvis uheldet er ude, og du har en skade, du skal repareret, så har du selvfølgelig brug for det, du gerne vil låne til. Men hvis det er ren fornøjelse, så overvej det en ekstra gang, inden du beslutter dig for at låne.

#2

Når du er kommet frem til, at du har brug for at låne penge, er det næste spørgsmål, hvor meget du har brug for at låne. Hvis du har skader på rørene i lejligheden, og det vil koste 1.500 kr. at få repareret, så er der ingen grund til at låne 2.000 kr. Hovedreglen er nemlig altid, at du aldrig bør låne mere end det absolutte minimum, du har brug for.

#3

Hvornår kan du tilbagebetale lånet? Hvis du låner 2.000 kr. med 30 dages kredit, men du først har råd til at tilbagebetale om 45 dage, så får du dig en dyr fornøjelse. Små hurtige lån kan oftest optages kvit og frit, hvis de tilbagebetales indenfor typisk 30-45 dage. Overskrides denne betalingsfrist kommer der meget store gebyrer og renter, hvilket betyder at dine 2.000 kr. hurtigt formerer sig til 3 og 4.000 kr., hvis du ikke betaler inden for den korte frist. Det er derfor vigtigt at du har en låneplan, der sikrer dig at du kan betale rettidigt.

#4

Og til sidst har du spurgt dig selv om, hvor meget du egentlig har råd til at låne. Dette kan der svares på meget nemt. Hvis lånet skal tilbagebetales over flere afdrag, har du råd til at låne et beløb, svarende til den sum, du kan undvære i afdrag i dit budget. Et lån på 2.000 kr., der skal tilbagebetales over fem måneder, vil give et månedligt afdrag på 400 kr. + renter og eventuelle gebyrer. Det er her vigtigt at du kender til renten og ÅOP, når du optager et lån, der ikke er kvit og frit.

Hvad er rente og ÅOP?

Den nemmeste måde at fortælle om rente og ÅOP er ved et regneeksempel. Du låner 2.000 kr. i kviklån med en rente på 10%. Lånet skal tilbagebetales over 12 måneder. Og du får oplyst at ÅOP er 25%.

Det betyder faktisk at hvis du låner 2.000 kr., vil det løbe 25% af 2.000 kr. på i omkostningerne om året. At renten er 10% betyder blot, at der udover renten er 15% omkostninger i form af forskellige gebyrer. ÅOP er altså de reelle årlige omkostninger mål i procent, der er i forbindelse med at optage et lån.

Når du skal vælge din låneudbyder, er det derfor vigtigt at sammenligne ÅOP. Finder du flere kandidater med samme ÅOP så sammenligner du renten. Renten skal gerne udgøre så stor en del af ÅOP som muligt, da renter er fradragsberettiget, så du betaler mindre i skat. Gebyrer derimod er ren omkostning, og den faktor i forbindelse med kviklån, du helst vil undgå.

Vi håber at du ved hjælp af denne guide omkring små lån på 2.000 kr., er i stand til at vurdere, hvorvidt du har behov for et kviklån. Hvis uheldet er ude og bilen skal på værksted, skal du huske, at du ikke selv kunne forebygge denne situation.

Der er derfor ingen skam i at låne penge til udgifter, du ikke selv kunne forudse ville dukke op. Der er i øvrigt heller ingen skam i at låne penge, for at kunne betale fx sin husleje. Uanset årsagen har du i hvert fald nu et solidt fundament, når du skal vurderer dit næste forbrugslån på 2.000 kr.