Lån trods RKI

Har du på en eller anden vis været ude for økonomiske problemer og er registreret i RKI? Så kan du læse med her, hvor vi hjælper dig med dine muligheder i forhold til at optage et lån trods RKI. Vi hjælper dig med at finde det bedste, billigste og hurtigste lån, som du kan tage trods RKI, så du kan komme ovenpå igen. Hvis man gerne vil låne penge når man er registreret i RKI, så må man forvente at gennemgå en omfattende kreditvurdering

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Derfor har vi også samlet forskellige udbydere, som kan tilbyde dig hurtige kviklån, som også viser hvem der tilbyder lån trods RKI. Gennem denne liste kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilket lån der er det rette for dig samt hvilket der er muligt at optage trods RKI. Listen er et generelt udtryk for lånemarkedet, og det er derfor ikke sikkert der tilbydes lån til RKI registreret personer.

Lån trods RKI er ikke umuligt

Hvis du er RKI eller Debitor registreret, så kan du godt låne alligevel.

Men hvad er RKI, og hvordan finder man et lån trods RKI?

RKI er en database, som registrerer dårlige betalere. Hvis man er havnet på denne liste, så kan det til tider godt være svært at komme af den igen, og det kan som sagt også være svært at låne flere penge.

Denne database bliver anvendt af virksomheder, pengeinstitutter og butikker til at vurdere, om du er kreditværdig eller ej. Derfor kan du blandt andet også opleve, at du hos nogle udbydere ikke vil kunne købe nye abonnementer, hvis du er registreret i dette indeks. Det er altså blot en måde, hvorpå virksomheder og butikker kan beskytte sig selv og deres penge, og derfor kan du opleve at blive afvist, fordi de ikke vurderer dig til at være kreditværdig.

Der findes dog stadig steder på nettet, hvor du kan blive godkendt, til at låne trods RKI.
Hvis du virkeligt vurderer, at det er nødvendigt for dig at låne penge, når du står i denne situation, så har du altså muligheden til trods for du måtte være registreret hos RKI.

Lån i udlandet er også en mulighed

Der er også en del personer, som søger til vores nabolande for økonomisk hjælp, hvis de ikke kan låne herhjemme. Der findes blandt andet en række svenske låneudbydere, som gerne vil låne penge til danskere trods RKI.

Men inden du går i gang med at søge på nettet efter denne type af lån, så kan du med stor fordel og for din egen sikkerhed læse resten af denne guide først. Der er nemlig en række ting, som du med fordel bør være opmærksom på, inden du låner igen.

Lån trods RKI: Anvend en kautionist

En af de meget populære måder at låne på, hvis man er registreret som dårlig betaler, er ved at anvende en kautionist.

Personen, som man vælger, vil oftest blive godkendt som kautionist, hvis personen lever op til et eller flere af disse krav:

  • Personen må meget gerne være boligejer
  • Kautionisten må ikke selv være registeret som dårlig betaler
  • Personen skal være myndig, dog skal han eller hun helst ikke være over 75 år gammel
  • Personen skal have god mulighed for at tilbagebetale lånet, hvis du ikke kan

Herudover er det en rigtig god idé at få hjælp fra en person, som du stoler på, og som stoler på dig.

Hvis du har fundet den person, som skal være kautionist for dig, så du kan låne penge trods RKI, så er det resten af processen faktisk ganske simpel.

Du laver blot en ansøgning, der er magen til dem, som man ville udfylde ved alle andre lån. Når du har ansøgt om lånet, så vil du modtage et link, som du skal sende videre til din kautionist. Når denne person modtager linket, så vil kautionisten blive videresendt til en side, hvor han eller hun kan registrere sig som kautionist. Laantilalle.dk er et godt sted at finde mere information, siden er nemlig dedikeret til at hjælpe personer med at låne penge selvom de er registreret. En anden og måske bedre mulighed er Laantrods.dk, og selvom de er forholdsvis nye på markedet, så er det tydeligt at de har eksperter sidende til håndtering.

Hvis de bliver godkendt, så vil personen få besked med det samme. Dette kan enten foregå på mail, gennem hjemmesiden eller på telefon. Når alt dette er gjort, så vil du få besked på om dit lån er godkendt eller ej.

Det er altså ganske simpelt at låne penge trods RKI, hvis blot du finder en kautionist, som er egnet. Det hele foregår online, og det tager blot et par minutter.
Så hvis du virkeligt har brug for et SMS lån, så er dette uden tvivl en af de bedre muligheder, og det er ligeledes en af de muligheder med den højeste succesrate.

Disse er de mest almindelige lån trods RKI

Hvis du har besluttet dig for at låne penge trods RKI, så er der nogle typer af lån, som du har større chancer for at blive godkendt til end andre. Det er hovedsageligt hurtige lån eller såkaldte kviklån, som du kan optage, hvis du allerede er registreret i RKI.

En anden type af lån penge, som du kan blive godkendt trods RKI er SMS-lån. Denne låntype henvender sig ofte til personer, der søger et mindre beløb, så hvis du har brug for et sted mellem 500 og 3.000 kroner, så er dette en god mulighed for dig, som er registreret i RKI.

Så selvom det kan være udfordrende at finde disse lån, som godkender dårlige betalere, så er det altså muligt at finde dem alligevel.

Privat lån

Der er dog én type af lån, som flere og flere RKI registrerede personer vælger at optage, og dette er private lån.

Med private lån skal man nemlig ikke godkendes af en automatisk kreditvurdering, og man skal ikke betale en tårnhøj rente. Så hvis du har brug for hjælp til at komme af listen med dårlige betalere, så kan du muligvis optage et privat lån trods RKI. Det vil også skåne dig for de omkostninger der er forbundet med et kviklån.

Du har uden tvivl familie eller venner, som ønsker at se dig klare dig godt, og derfor kan det være en stor fordel for dig at tage en dialog med nogle tætte personer, som du stoler på og vice versa.

Det bør aldrig være ubehageligt at spørge om hjælp, og du skal aldrig være for stolt til at spørge din familie om økonomisk hjælp. De vil dig det bedste, og hvis du har svært ved at finde et lån et andet sted, så kan dette være din sidste og bedste udvej.
Der er nemlig visse faldgruber, som mange ryger i, når de vælger at låne trods RKI, og disse kan du læse meget mere om i næste afsnit.

Overvej dine muligheder nøje og hav en plan inden du tager et lån trods RKI

Som de fleste også er klar over, så er det vigtigt at huske på, at det at optage et lån ikke er ”en god handel”, hvorfor man bør overveje sine muligheder og have en plan for tilbagebetalingen inden man optager lånet.

For en almindelig person med en begrænset økonomi, så kan et lån dog være den sidste udvej. Og er man i færd med at finde lån trods RKI, så skal man være OBS på, at der kan værre nogle mindre gode vilkår i forbindelse med lånet.

Når du er registreret som dårlig betaler, så vil du ofte opleve at renterne er skyhøje. Grunden til dette er faktisk meget simpel, og den er i den grad også forståelig. Udbyderne vil jo naturligvis gerne have deres penge tilbage, da de ender med at miste rigtig meget af deres omsætning, hvis ingen vælger at betale tilbage.

Let forklaret, så kan man sætte det op sådan her: Jo større chance udbyderen vurderer, at der er for at få pengene tilbage, jo bedre vilkår får du.

Hvis du leder efter et lån trods RKI, så vil du altså kunne være noget dårligere stillet i forhold til folk der ikke er RKI. Dette hænger blandt andet også sammen med udbud og efterspørgsel.
Hvis du frit kan vælge mellem 100 forskellige låneudbydere, så har du også selv mulighed for at forhandle den bedste pris, fordi der findes en sund konkurrence på markedet. Men hvis du er RKI-registreret, så vil du pludseligt kun have et par muligheder, og derfor kan udbyderne nu tillade sig at kræve nærmest absurd høje renter og gebyrer for et lån trods RKI.

Udbyderen løber altså en stor risiko ved at låne dig penge, og derfor tillader de sig også at tage en stor fortjeneste for at løbe denne risiko.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Er du godt træt af at skulle søge hele nettet tyndt for at finde en lån, som du kan optage på trods af RKI? Så kan det være på tide at arbejde på at blive fjernet igen fra listen over dårlige betalere.

Der er flere forskellige måder at gøre dette på, og den første er faktisk den mest simple; få din gæld betalt af, hvis muligt. Når din gæld er betalt, så vil du automatisk blive taget af listen.

Tag kontakt til din kreditor

Hvis du er blevet registreret i RKI, så kan du også med stor fordel kontakte den kreditor, som har indberettet dig. Hvis du kan lave en god aftale med dem, så kan de muligvis slette din registrering på listen.

Du kan indsende en klage, hvis du føler du er registreret i RKI på forkert eller uretfærdigt grundlag

Hvis du føler, at du er blevet placeret i RKI uden retfærdig grund, så kan du skrive en klage. Denne klage skal sendes til Experian, og herefter vil de kigge på sagen. Hvis dette ikke virker, så kan du også tage kontant til Datatilsynet og sende din klage til dem.

Du slettes automatisk fra listen efter 5 år

Hvis ingen af de ovenstående muligheder virker for dig, så gælder det blot om at vente. Du vil nemlig blive slettet fra RKI efter fem år, hvis du ikke er blevet indberettet af andre kreditorer i denne periode.

Hvis du allerede er registeret og gerne vil ud efter de fem år, så kan du læse meget mere om, hvordan du undgår rod i økonomien i næste afsnit.

Følg disse 2 råd for at undgå rod i økonomien

Dette afsnit kan både være godt at læse grundigt, hvis man er registreret som dårlig betaler, men også hvis man har en nogenlunde økonomi, men ønsker at få mere styr på økonomien.

Det er nemlig aldrig for sent at forbedre en dårlig situation, og det værste du kan gøre, er at miste overblikket.

Når du mister overblikket over din økonomi, så kan der for mange opstå kaos og rod i økonomien.

Læg et budget

En af metoderne til at undgå dette er ved at lægge et realistisk budget. Dette kan du både gøre på et stykke papir, men det er også virkeligt effektivt at skrive budgettet ind i et regneark. I dette budget skal du inkludere alle dine faste udgifter.

Derved får du et klart billede af, hvor mange penge du har til mad og fornøjelser i løbet af hver måned.
Det er ligeledes en virkelig god ide at lægge et budget, før du låner. Derved kan du nemlig danne dig et tydeligt overblik over, hvor meget du har råd til at afbetale med hver måned.

Har du rent faktisk brug for et lån?

Du kan også undgå rod i økonomien ved at stille dig selv dette spørgsmål: ”Har jeg brug for et lån?”

Vi anbefaler altså langt fra, at du låner penge, hvis du på nogen måde kan undgå det. Det er altid en bedre løsning at spare op, hvis du gerne vil købe noget. Dette bidrager faktisk også med en anden fordel. For udover en sund økonomi vil du også opleve, at følelsen af at have sparet op til noget er en rigtig fed fornemmelse og du slipper for økonomiske bekymringer.

Sådan finder du det bedste lån trods RKI

Her vil vi skrive lidt om en af de mest effektive metoder, som du kan anvende til at finde det bedste og billigste lån trods RKI.

En af de bedste måder, hvorpå du kan finde det bedste lån for dig, er ved at sammenligne de mange lånemuligheder. Ud over at finde de bedste vilkår ift. rente, ÅOP, løbetid osv., så kan du også oftest via sammenligninger se hvem af udbyderne der tilbyder RKI.

Der er nemlig mange forskellige vilkår, som spiller ind på kvaliteten af et lån. Den vigtigste indikator på et godt lån er dog ÅOP.

ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Med dette tal kan du se igennem alle de andre tal og vilkår, som du finder.

Hvis du for eksempel vil låne 1.000 kroner hos en udbyder, som kan tilbyde dig et lån med en ÅOP på 10%, så ved du, at det vil koste dig 100 kroner at optage dette lån, hvis du altså bruger 12 måneder på at afbetale.

ÅOP-tallet medregner nemlig alle tænkelige udgifter, og derved behøver du ikke selv at medregne oprettelsesgebyrer og andre udgifter.