Lån penge nu

Rigtig mange mennesker låner penge. Ikke kun dem, som du kender, eller som du måske har en mistanke om godt kunne finde på at låne. Det gælder også mennesker fra alle samfundslag, som af den ene eller den anden grund er endt i en situation, hvor der kan være brug for et lån.

For nogle føles det at låne enormt stigmatiserende, og de kan ikke lide at tale om det. Men der er intet skamfuldt ved at låne, så længe det er en velovervejet beslutning. For lån behøver ikke at være et nederlag for ens økonomi, men kan faktisk være et boost, som kan få den på fode igen.

Trin 1 af 3 nemme trin
  • 1Find dit lån
  • 2Send din ansøgning
  • 3Nyd det!
Indtast lånebeløb

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Mange former for lån

Når man siger lån, så skal man også passe på med at skære alle typer af lån over én kam. For lån kan være så forskellige, at man faktisk næsten ikke kan sige, at der er tale om samme ting. For imens nogle lån kræver mange, lange samtaler med banken, så kan andre lån tages med et enkelt opkald eller sms.

Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i de basale fakta omkring lån, før man overvejer at tage et. Man er nemlig nødt til at have tænkt en del over ens livssituation, formålet med lånet og det beløb, som man gerne vil låne.

Tag evt. en uforpligtende snak med banken

Hvis du er i tvivl, så er det en god idé at tage en snak med nogen, som ved rigtig meget om økonomi og ikke mindst om lån. Og hvis du ikke kender en revisor eller en økonom, så kender du i hvert fald din bankkvinde- eller mand.

Her kan du sagtens få en god snak om lån og økonomi. Også uden at du behøver at føle, at du er nødt til at forpligte dig på at tage et lån hos lige den person eller den bank. En af bankens vigtigste funktioner er nemlig også at tjene som uvildig rådgiver.

Tænk over dine egne behov

Af bankrådgiveren får du sikkert én ting at vide. Og det er som sagt virkelig fornuftigt at lytte til det, som den økonomisk uddannede fagperson siger til dig. Men samtidig skal du også huske på, at du kender dig selv og dine behov ganske godt.

Hvis du føler at en type af lån uden tvivl er det rigtige for dig, så kan du altså overveje at lytte til dig selv og selv vurdere, om du skal have et mere forpligtende lån eller et lidt mere hurtigt forbrugslån. Valget skal du ikke træffe uden nogen form for vidensbase, men husk, at du i sidste ende er din egen chef.

Basale vilkår ved et hurtigt lån

Lån varierer som sagt rigtig meget, men der er alligevel nogle faktorer, som består på trods af forskellige pengesummer, forskellige låneudbydere og forskellige lånere. Og disse er selve de byggesten, som konceptet lån består af.

For det første er et lån selvfølgelig en pulje af penge, som man får tildelt af en udbyder, og som man skal betale tilbage igen. Det er altså aldrig bare penge, som man bliver tildelt – i lighed med for eksempel SU eller førtidspension. Ofte er det også sådan, at det beløb, som man betaler tilbage, på grund af renter kan ende med at være en smule større end det oprindelige. Det er dog ikke noget, som bør skræmme en alt for meget.

Tilbagebetalingstid

For tilbagebetalingstiden på et lån er ofte så lang, at man slet ikke mærker, at man betaler pengene tilbage. Den kan variere rigtig meget afhængigt af den aftale, som man laver med sin udbyder. Men i sidste ende er der ofte tale om flere måneder og op til mange år.

Tilbagebetalingstiden kan tit forhandles ved hvert enkelt lån. Så selvom mange typer af lån bliver sat op som noget nær færdige pakkeløsninger, så er det for det meste muligt at justere og ændre i vilkårene efter behov. Derfor er et andet basalt vilkår ved lån også, at ikke ét lån er ens – alle er nemlig dybt afhængige af ønskerne og mulighederne hos den person, som tager dem.

Ved diverse onlinebanker har du god mulighed for at vælge korte tilbagebetalingstider, som passer dig og dit behov. Så tjek udvalget og lån penge nu efter den tilbagebetalingstid der matcher dine behov.

Typer af lån: banklån med og uden sikkerhed

Dette er nok den type af lån, som de fleste mennesker kender mest til – og nogle tror endda også, at dette er den eneste type af lån, som man kan tage. Det er langt fra sandheden, men banklån med sikkerhed er alligevel noget, som mange tager på et tidspunkt i deres liv.

Banklånet tages hos banken, og det er tit et meget stort beløb, som er rettet mod noget specifikt. For eksempel udbetalingen til et hus, en ny bil eller indskud til en lejlighed. Her kræver banken, at man som bruger kan stille et vidst beløb som sikkerhed. På den måde ved de, at ens økonomi er tilstrækkeligt stabil.

Tager du lån online, så kan du nemt låne uden sikkerhed – altså stilles der ikke de store krav for at du kan låne penge hurtigt. Så, lån penge nu online, hvis der akut er behov for flere penge.

Typer af lån: forbrugslån

Denne anden type af lån er mere tilgængelig, og den er også voksende i popularitet blandt rigtig mange. Her er man nemlig ikke nødt til at stille en sikkerhed, og man er ikke nødt til at skulle tage en lang samtale med sin bank inden man låner.

I stedet kan man låne hurtigt og lige nu, til de umiddelbare forbrugsmæssige udfordringer, som hverdagen byder på. Det kan både være lidt større ting, som for eksempel en ferie eller et skur til haven. Men det kan også være de mindre ting, som julegaver til familien eller en ny blender, fordi den gamle er gået i stykker. Tag et forbrugslån og lån penge nu og hurtigt, hvis der fx er dukket ekstra og uventede regninger op.

Typer af lån: kviklån

Kviklån er en gren af forbrugslån. De er – som navnet antyder – kendetegnet ved, at de er enormt hurtige at tage. Her er der fokus på, at det skal være så nemt at tage lånene som overhovedet muligt.

Kviklån kræver derfor et minimum af forberedelse og et minimum af interaktion med udbyderen. For det meste er det én opringning, en sms eller en e-mail, der skal til. Og det er smart, når man står og skal bruge penge lige nu og her. Tag et kviklån lån penge nu og her, men vær sikker på du kan betale tilbage inden for den ofte korte frist.

Fordele og ulemper

Lad os nu kigge lidt på de forskellige typer af lån og de fordele og ulemper, der knytter sig til hvert enkelt. Hvis vi starter med banklånet med sikkerhed, så er der en række åbenlyse fordele. For det første har man vejledning og støtte fra sin bank. Man er sikker på, at man ikke træffer et økonomisk valg, man ikke kan styre. Omvendt kan det tage for lang tid at vente på.

Man kan også låne mange flere penge på én gang. Når man interagerer med en bank, så er der nemlig typisk økonomisk overskud hos udbyderen til, at man har meget større pengesummer oppe at vende. Derfor kan man få råd til netop huse eller biler eller andre store ting i livet.

Ulemper ved banklån

Til gengæld er der også den åbenlyse økonomiske ulempe, at denne måde at låne på giver banken rigtig meget magt. Det er meget store økonomiske beslutninger, der her skal træffes, og derfor kræver det også mange samtaler og mange godkendelser.

Derfor kan man godt risikere, at banken kan finde på at afvise en, hvis de ikke mener, at man har en stabil nok økonomi til at kunne administrere så stort et lån. Dette kan være en kæmpe ulempe, idet man så kan være nødt til at opgive planer og drømme om et nyt sted at bo eller noget nyt at køre i.

Fordele ved forbrugslån

Forbrugslån er der også mange – men ganske anderledes – fordele ved. Her kan man nærmest vende de positive og negative sider ved banklånet om. For ved et forbrugslån er det nemlig det faktum, at man har rigtig meget frihed, som er det gode ved denne type lån.

Her kan man selv bestemme sig for hvor meget man skal låne, hvad tilbagebetalingstiden er, hvornår man vil tage lånet og hvad man kan bruge det på. Her er der ingen krav om, at lånet skal gå til en investering – man kan bruge pengene på lige det, man har lyst til.

Så lån penge nu med et forbrugslån, hvis du gerne selv vil bestemme.

Ulemper ved forbrugslån

Ulempen ved forbrugslån er den større usikkerhed og den til tider ret høje rente. Fordi det ikke nødvendigvis er et pengeinstitut, der udbyder lånet, så er reglerne mindre strenge, og det kan godt gøre ens vilkår som låner lidt dårligere.

Man skal også være mere på mærkerne selv. Hvor de fleste stoler blindt på deres bank, så er der ikke samme sikkerhedsnet omkring en privat hjemmeside. At tjekke udbyderen grundigt før man låner, er derfor en rigtig fornuftig idé.

Det siger forbrugerne

Spørger man Thomas på 22 fra København, så er muligheden for at tage et forbrugslån noget, som virkelig kan være en hjælp i hverdagen. Thomas har egentligt godt styr på sin økonomi. Men som med så mange andre studerende har han oplevet, at det kan være svært at finde økonomisk råderum til hverdagens uventede udgifter.

For eksempel skulle Thomas overveje sin økonomiske strategi, da han gik med tanker om at købe et mikrobryggeri og lave sin egen cider. En livslang drøm var lige ved at ryge ud ad vinduet, fordi pengene ikke var til at købe kar og flasker. Men et forbrugslån sørgede i sidste ende for, at Thomas alligevel kunne komme i gang med at brygge.

En lille investering i en stor drøm

For Thomas er der ingen tvivl om, at muligheden for at tage et lån har betydet rigtig meget for ham. Han mener nemlig ikke, at man kan måle kvaliteten af et liv i penge – men derimod i, om man kan gøre de ting, som man drømmer om.

Han er derfor heller ikke i tvivl om, at han i fremtiden vil benytte sig af muligheden for at tage et banklån, når behovet for dette skulle opstå.

Hvor finder man et godt forbrugslån?

Der er altså mange gode grunde til at overveje både et banklån og et forbrugslån. Et banklån går man selvfølgelig ned i sin bank og tager. Et forbrugslån tager man derimod på internettet, og her kan det være godt at vide, hvor man skal klikke sig hen.

Der findes rigtig mange udbydere af forbrugs- og kviklån online, og ikke alle tilbyder samme vilkår og renter. Det er derfor vigtigt at kigge grundigt på de forskellige tilbud, før man vælger et ud. Det kan man gøre på en række forskellige hjemmesider – for eksempel laanpenge-nu.dk – hvor man kan se de forskellige lånemuligheder opremset.

Så lån penge hurtigt, når du har fundet den rette udbyder via en af de gode sammenligningssider.

Tjek anmeldelser af udbyder på forhånd

Som allerede nævnt, så kan de manglende restriktioner omkring forbrugslån være både en forbandelse og en velsignelse. Men de kræver virkelig, at man tager noget ansvar og undersøger udbyder og lånetyperne grundigt først. På den måde er man sikker på at få en god løsning og sikker på, at man ikke bliver snydt.

En god ting at gøre kan være at tjekke anmeldelser af udbyderen, når man har fundet frem til et specifikt lån på en specifik hjemmeside. Der er nemlig helt sikkert tidligere kunder, som har benyttet sig af lånemuligheden og har noget at sige om dem. Måske kan man også finde professionelt udførte undersøgelser foretaget af eksperter inden for industrien.

Lån til livet!

Der er rigtig mange ting at tænke over og sætte sig ind i – men fortvivl ikke. Quicklån er hverken besværlige eller farlige, og de kan gøre livet meget nemmere. Blot er det vigtigt at gå til dem på den rigtige måde, så både udbyder og låner får en god oplevelse.