Quicklån

Med et quicklån kan du nemt og hurtigt låne penge til det du lige står og mangler. Ved at vælge denne form for finansiering får du med det samme et overblik over, hvad du skal afdrage hver måned samt, hvornår du kan forvente af være færdig med dine betalinger og atter kalde dig gældfri.

Brugen af og ansøgninger om Quicklån er kun stigende og har været det gennem de sidste mange år og med god grund. Det er i dag den hurtigste, letteste og mest overskuelige måde, at låne penge på her og nu.

Trin 1 af 3 nemme trin
 • 1Find dit lån
 • 2Send din ansøgning
 • 3Nyd det!
Indtast lånebeløb

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Har du fået en regning, der skal betales og mangler pengene kan du låne dem fra den ene dag til den anden og på den måde dele din afbetaling op i mundrette bider. Skal du have en tandbehandling, kan du også finansiere den med et lån af denne type.

Hvad er et quicklån?

Et quicklån er kort og godt – som navnet antyder – et hurtigt lån. Hurtigt i både den forstand, at du hurtigt får svar på din ansøgning, men også fordi denne slags lån er kortsigtede. De skal altså betales tilbage over relativt kort tid. Som regel er det utroligt let at søge om og få godkendt denne slags lån.

Ansøgningen udfyldes som en blanket på nettet og vælger ud at underskrive den med NemID kommer svaret i mange tilfælde indenfor få minutter – og bliver din ansøgning godkendt, har du pengene til rådighed allerede samme dag eller følgende hverdag.

Inden du selv godkender dit quicklån endeligt, vil du få et klart overblik over, hvornår det første afdrag skal betales, hvor meget du skal betale pr måned, hvad renten er og nogle gange også hvor meget du i alt ender med at betale tilbage inkl. renter.

Pengene udbetales uden redegørelse for, hvad de skal bruges til og hvem, der låner dem – med meget få restriktioner og undtagelser.

Med et lån af denne type skal du som udgangspunkt heller ikke stille sikkerhed for lånet, som man ellers kender det fra de gængse lån i banken. Du kan altså låne penge uden at have noget at stille noget som fysisk sikkerhed, for at udbyder får sine penge tilbage, hvis du ikke betaler rettidigt.

Hvem kan få et quicklån?

Som nævnt ovenfor er processen omkring selve det at ansøge såre simpel. Du behøver ikke at møde op i banken eller redegøre for, hvad de lånte penge skal bruges til. Bare udfyld ansøgningen og vent på svar.

Det er dog få ting, som du skal leve op til, hvis du vil ansøge om et quicklån og i langt de fleste tilfælde er disse krav de samme:

 • Du skal være fyldt 18 år (i nogen tilfælde er det 23 år og der er flere og flere, der sætter alderen for ansøgere op fra 18 til 23 år)
 • Du må ikke være registreret i RKI eller andre registre for dårlige betalere. (Der er dog stadig muligheder for at lån trods RKI)
 • Du skal gerne have en fast indkomst (dette er ikke et krav hos alle men igen er der flere og flere steder, der begynder at indføre dette)
 • Herudover skal du have et NemID til at underskrive og godkende lånet med.

At du grundlæggende skal være 18 år for at kunne optage et quicklån skyldes, at du skal være myndig, altså juridisk uafhængig af dine forældre eller værger. På den måde står du selv til ansvar for at tilbagebetale de penge du skriver under på at låne.

Ansøger du om et quicklån som 18-årig vil du dog opdage, at der forekommer et væsentligt mindre udvalg af lånetilbud og låneudbydere, der vil godkende din ansøgning. Det skyldes, at 18-årige som regel er studerende og deraf har en strammere økonomi end folk, der er midt i 20erne. Fra 23-25 år vil der fremkomme at langt større og ofte også mere favorabelt udvalg i forhold til quicklån.

Har du en fast indkomst og er du en god betaler er det en fordel, men ikke altid et krav

Ikke at være registreret som dårlig betaler og det, at have en fast indkomst er med til at sikre låneudbyderen, at få sine penge igen. Du viser hermed, at du har en stabil økonomi og derfor det bedst mulige grundlag for at betale lånet tilbage rettidigt. Er du gift og ansøger sammen med din ægtefælle giver det ekstra stor mulighed for at få din ansøgning godkendt.

Er du derimod registeret i RKI betyder det, at du tidligere har haft problemer med at overholde en betalingsfrist. Det er der mange udbydere der ser som et no-go. Vi anbefaler også, at du i stedet arbejder på at få afbetalt de penge du skylder og derved komme ud af den trælse situation frem for at låne endnu flere penge via et quicklån.

Når du bruger dit NemID til at underskrive din ansøgning kan låneudbyderen straks hente og gennemgå dine kreditoplysninger for at kunne matche lånetilbuddet præcis til de oplysninger, der er opgivet her.

Sådan sikrer du dig et fint quicklån

Med udbredelsen af internettet er udvalget af låneudbydere eksploderet hvorfor det i dag kan være svært at være sikker på, at du har fundet det lån, der passer til dig – og har den lavest mulige rente.

For at sikre dig kan du ansøge hos flere forskellige udbydere os herefter vælge det lån, der har den laveste rente. I din ansøgning opgiver du de økonomiske parametre låneudbyderne skal bruge for at skræddersy et lån præcis til dit behov. Det koster ikke noget at hente lånetilbud fra flere forskellige udbydere, men det er en rigtig god måde at sikre dig selv den mest fordelagtige aftale.

Der findes et hav af låneudbydere rundt omkring på internettet, men som udgangspunkt er der ikke noget at være bange for. De udbydere der tilbyder os danskere lån, er nemlig under stadigt opsyn fra Finanstilsynet, der sørger for, at de holder sig indenfor loves rammer.

Det skal du også vide om Quicklån

Som udgangspunkt koster det altid penge at låne penge. Derfor anbefaler vi ikke denne form for finansiering, med mindre du er helt sikker på, at du har helt styr på det. Det er utroligt vigtigt, at du tænker dig rigtig godt om, inden du optager nogen form for lån. At lave et budget og få styr på, om du reelt set har muligheden for at betale pengene tilbage og hvad det kommer til at betyde for din hverdagsøkonomi er et rigtig godt udgangspunkt, hvis du overvejer at optage et quicklån.

Når du har ansøgt om et lån er det også vigtigt, at du tager dig tid, til at kigge tilbuddet grundigt igennem og putte de endelige tal ind i dit budget.

Der er ting, der er vigtige at kigge ekstra godt på, som for eksempel de udgifter der er forbundet med at optage lånet. De er meget forskellige fra udbyder til udbyder, men tæller som ofte:

 • Ekspeditionsgebyr
 • Dokumentgebyr
 • Stiftelsesgebyr
 • Renter
 • Rentens rente mm.

Disse tal er alle med til at bestemme, hvad du i realiteten kommer til at betale for at låne de penge du ansøger om og hvor meget du skal afdrage med om måneden.

Kigger du herudover på det, der betegnes som Årlige Omkostninger i Procent (eller ÅOP) får du et let overblik over, hvad lånet reelt set koster dig om året (hvis dit lån løber så længe, ellers er oplysningen svær at regne med). Derfor er ÅOP særdeles vigtig at holde øje med. De fleste kigger blindt på renten og glemmer ÅOP’en og risikerer derfor ofte at skulle betale mere end de troede eller at de ikke vælger den rette låneudbyder for dem.

Nye regler i 2017

I 2017 kom der nye regler for quicklån, der løber under 3 måneder. Den såkaldte betænkningstid trådte i kraft, således at de helt kortløbende lån ikke længere kan udbetales med det samme. Loven er lavet, for at undgå, at folk optager denne form for lån for at finansiere impulskøb.

For dig betyder det helt simpelt, at når din ansøgning er godkendt må udbyderen ikke udbetale pengene før der er gået 48 timer. Når de betænkningstiden på de 48 timer er gået, er det op til dig som låner at tage kontakt til udbyderen for at få lånet gennemført. På en måde har du tid til at overveje, om det du ansøger om at låne penge til, er en nødvendighed eller et impulskøb. Med andre ord, tænk før du låner.

God fornøjelse!

Vi håber, at du med vores guide her om quicklån er blevet lidt klogere på det at låne online. Så længe du bruger sund fornuft og har en solid plan for tilbagebetalingen, så kan du oftest roligt tage et quicklån uden at bekymre dig.