Find det bedste forbrugslån

Vores forbrug stiger jo tættere, vi kommer på december måned. Både fordi julen nærmere sig med hastige skridt, men også fordi mange af os har tendens til at hygge os lidt ekstra i den mørke tid. Vi vil gerne gøre noget godt for os selv og hinanden. Forbrug koster penge. Hvordan får vi råd til alt det, som vi ønsker os og hvilke betingelser, skal vi opfylde, når vi optager et lån. Det vil vi komme med et bud på her i denne artikel.

Find den bedste udbyder

Når vi taler om forbrugslån, drejer det sig om at låne penge til noget vi ønsker at forbruge. Det er typisk til større ting eller oplevelser, da forbrugslånet kan ligge på mellem 25.000 kr. og 500.000 kr. Det er rigtig mange penge, og derfor skal man også have tænkt det godt igennem og undersøgt markedet godt, inden man laver aftale med sin udbyder. En god idé er at indhente tilbud fra flere udbydere. Du kan f.eks. indhente tilbud fra din bank og fra nogle af de mange online udbydere. Det kan give dig din helt egen forbrugslån oversigt at træffe den bedste beslutning ud fra. Hvis du ikke har brug for så stort et beløb, kan du se nærmere på de mange mindre lån, som kaldes for kviklån, mikrolån, minilån eller SMS-lån. De ligner til forveksling hinanden, da lån svar med det samme, er den fælles fremgangsmåde. Får du godkendt din ansøgning, står pengene på din konto straks derefter.  

Betingelser ved optagelse af lån

Du skal være myndig, hvilket vil sige minimum 18 år gammel, for at kunne optage et lån. Det kræver også en fast indtægt, så udbyderen har den bedste forudsætning for at få sine penge igen. De fleste lånudbydere godkender ikke ansøgninger fra folk, der er registreret i RKI eller andre skyldnerregistre. Du skal også være i besiddelse af et NemID, som er dit sikre log-in til både de offentlige systemer, men også til de mange virksomheder, der kræver log-in med NemID. Din låneudbyder er også en virksomhed, og det er vigtigt for dem, at du er, hvem du udgiver dig for at være. Det er netop det NemID er med til at sikre. Ved hjælp af dit bruger ID og dit nøglekort – enten fysisk eller som App, har du en tofaktorgodkendelse. Det giver større og bedre beskyttelse for dig, så en uautoriseret person ikke overtager din identitet og for eksempel låner penge i dit navn. Det ville være en rigtig grim oplevelse. Du kan bestille NemID på borger.dk eller ved at møde op i Borgerservice i din kommune, hvis ikke du har et. Du skal være opmærksom på, at der er udgifter forbundet med at optage lån. Du skal altid betale en rentesats, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyr og måske et forsikringsgebyr. Det er til at dække de udgifter, som udbyderen har ved at låne dig pengene plus det som virksomheden skal tjene for at låne dig pengene. Hvis ikke der var en fortjeneste for udbyderen, ville det jo være en dårlig forretning at låne penge ud til dig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *