Københavnske boligkøbere allierer sig med professionelle

Hvis du står og skal købe bolig i København, kan det være en god idé at forberede sig på købsprocessen ved at sætte sig grundigt ind i hvordan boligmarkedet fungerer. Og det kan være en svær øvelse – derfor opsøger mange boligkøbere i stigende grad en professionel sparringspartner.

En stor økonomisk beslutning

Når du skal købe hus eller lejlighed, står du overfor én af de største økonomiske udskrivninger, du kommer til at lave i dit liv. Det gælder især, hvis du ønsker at bosætte dig i hovedstaden: København er nemlig notorisk kendt for at være det sted i Danmark, hvor kvadratmeterpriserne er højest – især når det kommer til ejerlejligheder i indre by.

De høje boligpriser kan være én af mange gode grund til, at boligkøbere i stigende grad allierer sig med professionelle sparringspartnere, når de går til boligmarkedet med købstanker.

Svært gennemskueligt marked

Det er ikke nemt at gennemskue boligmarkedet, når man første gang står og skal købe et hus eller en lejlighed i hovedstaden.

For de fleste starter processen hjemme i sofaen med tilfældige Google-søgninger a la ”boligkøb København”, ”hvad koster en lejlighed i indre by” og ”boliglån med afdragsfrihed”. Men internettet er en sand jungle af informationer, som det kan være svært at sortere i for almindelige dødelige. Derfor kan det være en god idé at gøre som flere og flere boligkøbere gør i disse år og opsøge skræddersyet rådgivning hos de eksperter, der kender det københavnske boligmarked bedst.

Overblik over finansieringsmulighederne

En af fordelene ved at alliere sig med en professionel køberrådgiver, når man er på boligjagt i København er, at man kan få hjælp til at skabe overblik over alle detaljerne i forhold til finansieringen af boligkøbet.

Overblikket starter som regel med en grund analyse af ens eget økonomiske råderum i form af et gennemarbejdet budget over private indtægter og udgifter.

Et sådant overblik kan være afgørende for en boligkøbers forhandlingsposition, når man skal forhandle sig frem til et lån med en fordelagtig rente i banken. Boligkøbere, der kender deres egne muligheder til bunds, vil altid stå stærkere i en dialog om finansieringsmulighederne end en boligkøber, der mangler indsigt i de økonomiske aspekter af købsprocessen. Hvis man ikke allerede har den indsigt, når boligjagten skydes i gang, er det derfor værd at opsøge hjælp til at få den indsigt hos en ekspert.

Fordelene ved en ekstern rådgiver

Med en ekspert i boligfinansiering ved sin side, er man typisk også bedre stillet, end hvis man kun vender finansieringsmulighederne med sin personlige bankrådgiver. Bankrådgiveren vil i sagens natur altid forsøge at sælge bankens ydelser bedste muligt – også selvom banken ikke rent faktisk repræsenterer det bedste finansieringsalternativ.

Her kommer den eksterne boligrådgiver ind i billedet: Han eller hun er nemlig også i en position, hvor det giver mening at vejlede om flere forskellige finansieringsmuligheder end blot dem, som boligkøberens bank kan tilbyde.

Derved kan en boligkøber, som allierer sig med en ekstern rådgiver, i mange tilfælde opnå langt bedre overblik over finansieringsalternativerne, end dem, der går ud på boligmarkedet på egen hånd.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *