Økonomiske overvejelser når du søger billån

Det er aldrig billigt at eje en bil, og den koster en del i drift. Det ændrer dog ikke på, at mange af os stadig foretrækker dette transportmiddel. Skal du til at købe ny bil og skal have denne finansieret gennem et billån, så kan du læse med her og få gode råd med på vejen.

Sådan får du det bedste lån

I stedet for at kontakte alle landets mange banker og indsende information og låneansøgninger til alle, kan du i dag nemt få lånetilbud fra flere forskellige banker ved at sende en enkelt ansøgning. Det gøres gennem hjemmesider som bl.a. www.autolånet.dk, og når du udfylder nogle få informationer og sender en enkelt forespørgsel, så får du tilsendt flere lånetilbud fra forskellige banker. Derefter er det op til dig om du vælger at gå videre med nogle af dem. Der er ofte rigtigt mange penge at spare ved at undersøge flere låneudbydere, så det er en fordel, at det er gjort nemt for dig.

Sådan kan du sammenligne lånetilbuddene

Når du skal sammenligne lånetilbud, bør du bl.a. sammenligne gebyrerne, renten, ÅOP og samlet tilbagebetaling af lånet. Derudover kan du overveje, om din økonomi har udsigt til at ændre sig i fremtiden, og du derfor potentielt vil betale lånet tilbage hurtigere/langsommere. I så fald er det en god ide at undersøge låneinstituttets retningslinjer angående det, samt de omkostninger der kan være forbundet.

Udbetalingen har betydning

Udbetalingsbeløbet har også ofte indflydelse på lånetilbuddet. Nogle banker kræver en bestemt sum, og der kan være stor forskel i bankernes krav. De fleste lånetilbudshjemmesider giver mulighed for at man kan justere udbetalingsbeløbet og se hvor meget det ændre de andre parametre.

Lånets løbetid

Du kan ofte vælge at tilbagebetale lånet på mellem 1-10 år. Du bør vælge det der passer bedst til lånets størrelse, din økonomi samt hvad der bedst kan svare sig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *