Gratis oplevelser med børnene

Her har vi samlet lidt forskelligt du kan lave med dine børn uden det koster noget som helst og samtidig give børnene en oplevelse.

Ravjagt børnene

Med vores lange kyststrækninger og det faktum, at man aldrig er mere end to timer fra kysten, så er ravjagten da også en oplagt mulighed, hvor end du er bosat i landet. Det er en aktivitet, der taler til både børn og voksne. Og det er måske en af grunden til, at den er blevet så populær, som den er. En legende og spændende måde at bruge tid i naturen.

Oplevelser i naturen

Danmarks Naturfredningsforening står hvert år for flere end 1.000 ture og arrangementer over hele landet. Du kan komme på flagermustur, være med til at presse din egen æblejuice eller måske tage på vandre- eller sejltur. På foreningens side naturfamilier.dk kan du blandt andet søge efter arrangementer og finde inspiration til børnevenlige oplevelser og aktiviteter i naturen. Det kan også være, at der ligger en naturskole i nærheden, som har aktiviteter for børn og familier i ferien.

Har du lidt større børn kan I tage på vandre- og cykelture til skov og strand for at bygge huler, bade, fange insekter eller krabber – måske endda med overnatning. På siden Udinaturen.dk er der et kort over de forskellige shelters og andre overnatningsmuligheder i naturen samt bålpladser og naturlegepladser.

Sommerfugle i vild natur

Sommerfuglene er nogle af de smukkeste insekter vi har. Du kan se dem flagre omkring i naturen fra april måned til helt hen i november, hvis vinteren ikke kommer for tidligt.
 
Dagsommerfugle og natsommerfugle
Dagsommerfugle flyver om dagen, natsommerfugle om natten og aftensværmere mest i skumringen. Dagsommerfuglene har stærke flotte farver, imens de andre er grålige i deres farver.

Sommerfuglen er et insekt med 6 ben og to par særligt store vinger:
  • Dagsommerfugle har farvede vinger, der er nemme at få øje på. Vingerne har flotte farver på oversiden – men på undersiden er de tit brune og sorte.
     
  • Natsværmere – eller natsommerfugle – har vinger i mere brune og mørke farver. Om natten er lyset jo forsvundet – sammen med det forsvinder farverne – og så er der ingen grund til at have farver.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *