Hvordan er livet med et alkoholmisbrug? 

Hvordan er livet med et alkoholmisbrug? 

Hvis en i familien har et alkoholmisbrug så går det ikke kun ud over den der drikke, det er hele familien der bliver ramt af drikkeriet. Et alkoholmisbrug kan påvirke alle i omgivelserne, det kan gå hårdt ud over forholdet til både kæreste/ægtefælle, familien og vennerne. Et ubehandlet alkoholmisbrug ender næsten altid med alvorlige konsekvenser, det kan være det ender skilsmisse, et dårligt forhold til børnene, fyring fra arbejdet, at man mister sit kørekort eller venskaber går i opløsning. 

Ifølge sundhedsstyrelsen har næsten sekshundredetusinde danskere et skadeligt overforbrug af alkohol, hvilket betyder at næsten hver femte familie eller husstand har en der drikker for meget eller måske et realt alkoholmisbrug,

Så problemet er stort, mange af de drikkende oplyser at de rigtig gerne vil stoppe eller nedsætte deres forbrug, men har måske opgivet efter mange forsøg. Derfor kan mange blive i tvivl om hvorvidt deres alkoholmisbrug har udviklet sig til alkoholafhængighed.

Når man er afhængig, har man en ustoppelig trang til at blive ved med at drikke alkohol selv om man kan se tydelige negative konsekvenser. Man kan ikke standse, når man først er gået i gang. For nogle ender alkoholen med at være vigtigere end alt andet og bliver hele livet omdrejningspunkt. Måske begynder man at opgive eller forsømmer sine forpligtelser, glemme vigtige aftaler eller måske helt ændrer adfærd, og til sidst begynder alkoholmisbruget fylde hele tilværelsen.  

Alkoholmisbruget kan også ramme helbredet og være skyld i mange mentale sygdomme, og psykiske udfordringer bland andet stress, angst og desperation. Foruden en lang række fysiske sygdomme som for eksempel hjerte-kar-sygdomme og cancer.

Men alt er ikke bare negativt, går man i behandling i tide kan mange nå af få hjælp til alkoholmisbruget inden det udvikler sig til alkoholafhængighed eller det vi på dansk kender som alkoholisme. Hvis misbruget først har udviklet sig til afhængighed, er det rigtig vigtigt at søge hurtigt hjælp og alkoholbehandling. 

Hurtig hjælp til alkoholafhængighed.

Det kan være altafgørende at få hurtig hjælp når en i familien lider af alkoholisme eller alkoholafhængighed. En ubehandlet afhængighed vil som regel altid ende i en eller flere af de negative konsekvenser der er nævnt tidligere i denne artikel. Jo før man kontakter et kvalificeret behandlingssted for hjælp, jo hurtigere kan man få bremset eller sat en stopper for de negative konsekvenser.

For stor set alle der har været i professionel alkoholbehandling er kommentaren næsten altid den samme, ”livet er blevet så meget beder, jeg ville bare ønske jeg havde gjort det noget før”

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *