Hvad gør en boligadvokat, og hvad kan du bruge det til?

Boligkøb er ikke den letteste proces og du kan have mange spørgsmål, derfor er der en boligadvokat som står ved din side og er klar til at svarer på hvad end du skulle have brug for at vide. Oveni det er der også en masse papirarbejde med relevans til boligkøbet. Dem gennemgår en boligadvokat og holder dig opdateret på hvad han eller hun finder ud af. Det er altså en god ide at skaffe en boligadvokat, hvis du planlægger at købe en ny bolig, da de sørger for at du får et indblik i alt der er relevant at vide om dit kommende hus. 

Lyder dette relevant for dig? I så fald tjek https://www.nemadvokat.dk/blog/bolighandel/hvad-goer-en-boligadvokat/ ud, for at få mere at vide og yderligere svar på dine spørgsmål om, hvad en boligadvokat gør.

Boligadvokaten sikrer dig

Der er intet krav til at køber eller sælger har en boligadvokat når en handel går i gang. Alligevel er det en utroligt god ide, da de sikrer dig, både som køber eller som sælger, at du har styr på den juridiske relevans for handlen og at du er fuldt bevidst om hvad du går indtil. Samtidigt er boligadvokaten også med til at sørge for, at du får en fair handel der kan gavne dig som køber, eller i tilfælde af salg, som sælger. 

Hvad gør en boligadvokat?

Har du før tænkt ‘hvad gør en boligadvokat?’ – en boligadvokats arbejde lægger mere eller mindre i ordet; det er en advokat med speciale i alt der har at gøre med boligkøb og bolig-salg. Ved et større køb af bolig er der mange ting, som der skal holdes styr på. Det kan både være enormt mange informationer, men også papirarbejde og løsninger til diverse problemer i huset. Med en boligadvokat behøver du ikke at tænke på alt det, men blot fokusere på at tage beslutninger omkring din nye bolig og nyde at du snart har et nyt sted at kalde dit.

Boligadvokaten sikrer dig altså et bedre overblik af den bolig du er ved at købe, samtidigt med de gør handlen langt mindre stresset og juridisk gældende. Ved bolig-salg udenom en ejendomsmægler, kan du også nyde brug af en boligadvokat: her vil deres primære fokus være at hjælpe dig med at klar de juridiske aspekter af boligsalget, sådan at det bliver gjort efter bogen.

Hvornår i handlen er det en god ide at inddrage en boligadvokat?

Ofte inddrager man en boligadvokat hvis der er en salgsaftale liggende, som skal juridisk gennemgås og godkendes. Hvis du skriver under på salgsaftale før inddragelsen af en boligadvokat, selvom du planlægger at få en i spil, skal du altid gennemtjekke om der er et advokatforbehold indskrevet i aftalen. Et advokatforbehold underlægger at underskriften ikke er bindende, før en boligadvokat har været over kontrakten og godkendt den.

Advokatforbeholdet sikrer dig også, i tilfælde af at sælgeren nægter at rette op på de forbehold som køberen når frem til med boligadvokaten, kan køber frit træde ud af handlen. Her er køberen fri for at betale en godtgørelse på 1%, det der ellers skal betales når man gør brug af fortrydelsesret under boligkøb. 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *