Lån på kontanthjælp – hvad kan du få lov til?

Selvom man har en fast indkomst hver måned, så kan det altid ende med, at det kniber med pengene. Der findes mange i Danmark, der er uden et job, og derfor er jobsøgende. Der er også mange, der er sygemeldt, hvis man eksempelvis har en længere fysisk eller psykisk skade. I sådan en situation vil man højst sandsynligt være nødt til at forsørge sig med hjælp fra staten i form af kontanthjælp.

Dette er godt nok en fast indkomst, men den er ikke særlig høj. Derfor kan man i nogle tilfælde have brug for at låne ekstra penge i de økonomiske svære tider. For at gøre det hele lidt nemmere, kan man tage et hurtigt kviklån, så man kan rette lidt op på økonomien igen.

Der er dog nogle forbehold, man skal tage sig, når man låner kviklån generelt, og dette gælder især, hvis man er på kontanthjælp. Her har man nemlig lidt mere begrænsede muligheder. Herunder kan du læse mere om, hvilke muligheder du har som kontanthjælpsmodtager, når det gælder kviklån.

Hvad kan et kviklån

Et kviklån er et hurtigt og nemt lån, der ikke kræver mange kræfter at tage. Derfor er der mange, der gør brug af det, da man også i mange tilfælde kan få udbetalt pengene fra den ene dag til den anden. Det betyder altså, at man kan få økonomisk hjælp på stedet, når man har brug for den.

Der findes mange forskellige former for kviklån og forskellige udbydere. Du kan blandt andet finde mange eksempler på dem på siden Ekonomi.dk. Med disse lån kan du låne alt fra små beløb på et par tusinde til de større beløb på eksempelvis 100.000. Der kommer dog nogle krav med, når man skal tage disse lån.

På kontanthjælp? Kig efter minimumsindkomst

Langt de fleste lån kræver, at man har en bestemt minimumsindkomst, for at man kan få lov til at tage lånet. Derfor kan det i nogle tilfælde være svært at få et lån, hvis man er på kontanthjælp. Der er rigtig mange lån, der kræver en fast minimumsindkomst på 12.000 kroner, hvilket lige er helt fint, hvis man er i arbejde. Det er dog et svære krav at opfylde, hvis man er på kontanthjælp.

Har du derfor brug for at låne penge på kontanthjælp, skal du finde en låneudbyder, hvor minimumsindkomsten ikke er et krav, eller hvor den bare er lavere end din kontanthjælpsindkomst. På denne måde er der altså skærpede krav for folk på kontanthjælp.

Du bør derudover også gøre dig nogle overvejelser i forbindelse med lånet generelt. Der er mange fordele med kviklån, men der er dog også nogle ulemper. Mange af disse lån har en ret høj rente, hvilket betyder, at du kommer til at betale en noget større del tilbage, end hvad du har lånt. Derfor bør du også overveje, om lånet er det hele værd, og hvor lang tid du kommer til at være på kontanthjælp.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *