Sådan får du det maksimale udbytte af kontanterne til din ferie

Har du planlagt en ferie i udlandet i nærmeste fremtid, er det naturligvis vigtigt at tænke over, hvilke økonomiske fordele du kan få, hvis du spiller dine kort rigtigt. Det anbefales som regel at have kontanter med af den valuta, der benyttes i det land, som du skal rejse til. I langt de fleste lande i for eksempel Sydeuropa er det efterhånden muligt at betale med kort på stort set alle restauranter og i stort set alle butikker, men det er alligevel altid en god idé at have nogle kontanter på sig alligevel.

Skal du rejse til et land, der ikke er særlig udviklet rent teknologisk, så er det i hvert fald en god idé at have kontanter med hjemmefra, da det ikke er sikkert, du kan betale med kort der. Nogle steder kan det også være svært at finde en hæveautomat.

Har du tænkt dig at veksle hjemmefra, kan du drage fordel af at veksle på det helt rigtige tidspunkt. Ellers kan du benytte dig af en god oversigt over valutakurser, som kan guide dig til at veksle på den bedste tid.

Spar penge ved at booke hotel og fly på rette tidspunkt

Et andet sted, du også kan drage fordel i skiftende økonomiske tilstande, er ved selve bestillingen af rejsen. Skal du på charterrejse, kan du løbende holde øje med priserne. Måske er du også heldig at finde en afbudsrejse, og således sparer du en del penge. Har du selv tænkt dig at kombinere fly og hotel, er det en god idé at holde øje med hjemmesider, der udbyder et godt overblik over dette. Se, hvor og hvornår du kan få det billigste fly og det billigste hotel, og hold gerne øje over flere dage, så du har noget at sammenligne med.

Kniber det stadig? Tag et kviklån

Alle fortjener at holde ferie, og alle har af og til brug for en pause fra hverdagens stres og jag. Kniber det med økonomien, er det værd at ofre andre ting for at kunne få en velfortjent pause og dermed mere energi til at fortsætte med hverdagen.

Mange har en misforstået idé om kviklån og forbinder det med høje renter og en udsigt til deltagelse i ”Luksusfælden”.

Dette er dog langt fra virkeligheden, da der er mange fordele ved at tage et kviklån. Der er naturligvis også ulemper, som man skal tage højde for, inden man kaster sig ud i det, men så længe man betaler tilbage til tiden, kan kviklån i mange situationer være en rigtig god løsning på et midlertidigt økonomisk underskud.

Noget, du skal tænke over, inden du tager et kviklån, er, hvor mange penge du har brug for, samt hvor mange penge du kan betale tilbage om måneden. Du skal tænke over, om du har råd til at betale tilbage i rette tid, ellers kan renterne blive høje. Betaler man tilbage inden 30 dage, kan man faktisk i mange tilfælde have fået lånet helt gratis.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *