Slip for negative renter: Køb ædelmetaller

Det er desværre ikke gået op for alle, at man skal betale negative renter i Danmark, hvis man har penge stående på en konto. For nylig var der en udsendelse i TV, hvor en sælger af pengeskabe blev interviewet, og han fortalte, at der bliver solgt mange pengeskabe i disse tider, fordi folk tager kontanter ud og opbevarer dem for at slippe for de negative renter. Kontanter er dog risikable at have liggende, fordi der kan ske meget med dem. Hvis dit hus brænder ned, så er dine kontanter også væk, hvis dit pengeskab ikke er brandsikret.

Ædelmetaller: Fordelene

Udover ikke at kunne brænde, så tilbyder ædelmetaller en række fordelene, som kontanter ikke kan tilbyde. For det første, så er det en god beskyttelse mod inflationen. Tænk på, at du betaler negative renter samtidig med at der er inflation. Du har altså mindre penge, og dem du har tilbage bliver mindre værd. Køber du eksempelvis guld, så har du ikke dette problem. Der er du kun eksponeret over for prisen på guld. Invester i ædelmetaller hvis du ønsker at slippe for de negative renter.

Ædelmetaller: Ulemperne

Vi kom lige kort ind på, at du er afhængig af kursen på det ædelmetal, du investerer i. Køber du eksempelvis guld, så vil du miste penge, hvis du sælger, når kursen er under din købskurs. Du kan dog altid vente og se, om den vil stige. Mange har dog valgt at investere i guld, og hvis man kigger på kurven for de sidste mange år, så er der en klar trend.

En anden ulempe er selvfølgelig opbevaringen af selve ædelmetallerne. Hvor skal de ligge? Det kommer selvfølgelig an på mængden. Det er dog muligt at slippe for opbevaringen ved at ikke at købe fysiske ædelmetaller, men deres certifikater. Du kommer til at eje ædelmetaller på papir, og du kan hurtigt komme af med dem igen, men du kan ikke få lov til at få dem i hånden. Dette er dog både en fordel og en ulempe, men vi har placeret den under ulemper.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *